Städning Stockholm

Förstklassig städservice - hemstädning, flyttstädning m.m.

Rengöra tegelvägg inomhus

Hur kan man rengöra en tegelvägg inomhus på bästa sätt?

Att rengöra tegel gör en enorm skillnad. Många tänker inte på att även tegel är ett ytskikt som A) blir smutsigt och B) därigenom också är i behov av rengöring.

Den sträva ytan är ofta det som ligger i fatet. I och med att exempelvis trasor och tvättsvampar lätt förstörs om man gnuggar dem mot tegel så drar sig många för att hugga in. Det är dock något som man får räkna med ochs om får ses som en nödvändighet i samband med rengöring av en tegelvägg inomhus.

Att rengöra en tegelvägg inomhus behöver inte vara så avancerat. En viktig sak - som går att applicera på all typ av rengöring - handlar om att förebygga. Genom att skapa rutiner och rengöra väggen lite oftare så slipper man de stora kraftansträngningarna i framtiden. Kort sagt: ge tegelväggen lite omsorg då och då snarare än att rengöra den en gång per år och då ha ett stort projekt framför dig.

Så här rengör du en tegelvägg inomhus

Hur ska man då gå tillväga? Det första du ska göra är att skydda golvet. Särskilt viktigt är detta steg om det handlar om en parkett eller något annat trägolv. Varför? Jo, du kommer i ett steg att använda dig av en speciell maskin i form av en högtryckstvätt.

Vi kommer till högtryckstvätten i sinom tid. Först så handlar det om att skydda golvet. Det gör du med täckplast och med tidningspapper som du placerar ovanpå. Tidningspapper är extremt bra på att suga upp och absorbera vatten. Snåla inte!

Nästa steg handlar om att borsta bort allt damm. Börja med en dammvippa och gå därefter över till en borste. Som ett sista steg så tar du fram dammsugaren och rengör väggen från allt damm. Du kan även använda en fuktig tvättsvamp i detta läge. Men, då bör du också låta väggen torka efteråt och då detta skett så gör du efterborstning.

Nu är det dags för högtryckstvätten. Här gäller det att du har tungan rätt i mun och att du vet hur den fungerar. Prova gärna ute innan du tar in den. Nyckeln ligger i att du sprutar nerifrån och upp och att du systematiskt rengör hela tegelväggen. Du kan sedan borsta lätt med en vanlig borste innan du låter väggen torka. Torktiden bör vara minst två dagar och efter att den tiden löpt ut så kör du ett varv till med högtryckstvätten. Samma sak gäller då: var noga med torktiden och se till att kontrollera att inget vatten kommit igenom det skyddande lagret av tidningspapper och plast. Byt gärna detta mellan varje tvätt! Lycka till!


Liknande artiklar

Så blir du av med hund- och katthår

Hur ofta ska man byta toalettborste?

Städa balkongen – fem enkla tips

 

RUT-avdragsgill hemstädning med goda resultat.

 

3 Jun 2021