Städning Stockholm

Förstklassig städservice - hemstädning, flyttstädning m.m.

Rengöra vita sneakers – tips från proffsen

Ett par kritvita sneakers ger en slags wow-känsla hos dem man möter. Skorna gifter sig väl med alla typer av plagg och fungerar bra oavsett vilken färg man har på byxor och tröja. Vitt är en basfärg som- liksom svart - passar mot nästan allt. Att välja ett par vita sneakers är därför ett säkert, snyggt och tidlöst val. Men, det finns en baksida också. Hur länge är dina vita sneakers just vita?

Svårt att hålla vita sneakers rena

Redan efter några gångers användning så ändrar de vita skorna karaktär. De förvandlas från skinande vita till grådassiga, trista och blir fulla av fullt synlig smuts. Detta är långt ifrån roligt och långt ifrån den fräscha sommarlook man vill uppnå.

vita sneakers – svåra att rengöra

Kan man då motverka detta? Att det kommer smuts på ett par vita sneakers får man räkna med, men det behöver inte vara permanent. Det går att rengöra vita sneakers och få dem i så gott som nyskick igen. Vi ska visa upp några metoder för detta.

Men innan dess: finns det verkligen ett behov eller handlar det om en enskild grupp människor som inte kan acceptera lite smuts på sina skor? Vi skulle säga att målgruppen är avsevärt mycket större än vad många tror. Något som också bevisas av att Sveriges första Sneakerstvätten har öppnat på Södermalm i Stockholm. Sneakers är en livsstil och mer än bara ett par skor att stoppa ner fötterna i. Genom denna professionella tvätt så kan man hela tiden fräscha skor och dessutom skor som håller längre. Allt handlar inte om fåfänga: att tvätta sina skor ger även en längre hållbarhet och för med sig ekonomiska fördelar.

Så här tvättar du dina vita sneakers

Med detta sagt så visar vi upp några enkla trick för att få vita sneakers vita igen. Den första metoden är lite oortodox, men trots detta väldigt effektiv. Det innebär att du tar en tandborste och en tandkräm med blekande effekt. Applicera och gnugga ut detta över de värsta fläckarna, låt dra och torka av med en fuktig trasa med lite diskmedel i. Upprepa några gånger och voila: du har vita sneakers igen.

Tips nummer två är även det lite utanför boxen: du använder bakpulver. Blanda bakpulver med flytande diskmedel och gnugga in lösningen på fläckarna på dina skor. Låt dra in och gnugga sedan med en borste - en tandborste är, ännu en gång, en bra idé och speciellt längs med sömmarna. Det här tipset fungerar lika bra på tygdelarna av dina sneakers som på sulan. Lycka till!


Liknande artiklar

Är det bara i Sverige man tar av sig skorna när man är inomhus?

Städa balkongen – fem enkla tips

Så blir du av med pollen inomhus

 

RUT-avdragsgill hemstädning med goda resultat.

 

7 Jul 2021