Städning Stockholm

Förstklassig städservice - hemstädning, flyttstädning m.m.

Så blir du av med pollen inomhus

Under pollensäsongen är det viktigt att kunna få en smula andrum. Tyvärr tar sig pollen även i våra bostäder, men det finns knep för att bli av med det.

Under sommarhalvåret är det tungt för pollenallergiker, och värst är det kanske i perioden mellan mars och juni, när pollenstormarna avlöser varandra i en strid ström. Att pollen tar sig in i bostaden är oundvikligt, och det gör att man som allergiker nästan aldrig får en chans att bokstavligen andas ut. Däremot finns det en del du kan göra för att hålla pollennivåerna nere i bostaden, vilket ger dig åtminstone en lite större chans att kunna njuta av den ljusa årstiden.

Tvätta och städa ofta

Du bör tvätta dina sängkläder och gardiner ofta, eftersom de lätt drar åt sig pollen. Dessutom fastnar pollen på dina kläder, så tar för vana att slänga de använda kläderna i tvättkorgen och byta till rena kläder när du kommer hem.

Att städa är alltid viktigt, och ännu viktigare under pollensäsongen. Dammsug och våttorka golven minst en gång i veckan, och damma även av alla ytor, särskilt nära fönstren.

Vädra på natten

Vädra måste man ju kunna göra, men undvik att göra det på dagen, eftersom pollenhalterna är betydligt högre då. På natten lägger det sig, så passa på att vädra då. Tvätta också fönstren regelbundet under sommaren, eller skölj åtminstone av dem utvändigt någon gång då och då.

Tvätta håret på kvällen

Precis som du tvättar dina kläder bör du tvätta även dig själv ofta under pollensäsongen, och det gäller särskilt håret. Tvätta gärna håret direkt när du kommer hem från jobbet, och går du ut igen så tvätta håret också innan du går och lägger dig. På så sätt undviker du att sprida pollen till ditt sovrum och din säng.

Investera i en luftrenare

Luftrenare fungerar faktiskt utmärkt, och har hjälpt många allergiker, även pollenallergiker. Luftrenare finns i många olika storlekar och prisklasser, från luftrenare som renar luften i ett enstaka rum till värstingmodeller som kan rena luften i en hel lägenhet.

så blir du av med pollen

Ett tips är att skaffa ett par tre mindre luftrenare som kan gå på tyst läge och ändå rena luften på ett effektivt sätt. Sätt dem gärna fönstren i de rum där pollenhalterna är som högst. Definitivt sovrummen, och kanske även köket är rum där luftrenare gör stor nytta, kanske framför allt under pollensäsongen.


Liknande artiklar om städning

Tips för miljövänlig städning

Så städar du ditt badrum

Tips hemstädning | Rengöra kristallkrona

 

Vi erbjuder högklassig hemstädning och ett flertal andra städtjänster.

 

25 Aug 2020