Städning Stockholm

Förstklassig städservice - hemstädning, flyttstädning m.m.

Städa dig i form

Städning som träningsform, är det en seriös tanke? Ja i högsta grad faktiskt. Att närma sig städningen från det hållet ger flera stora fördelar förutom en vältränad kropp.

Du kanske minns den gamla filmklassikern Karate Kid? Daniel går till gamle Miyagi och ber om karatelektioner. Javisst säger Miyagi och räcker över en tvättsvamp. Att vaxa bilen och måla plank blir Daniels första steg mot mästerskap. På samma sätt kan städningen bli början på din resa mot… ja vart du nu vill komma.

Städningsträning en win-win

Du bör absolut låta dig inspireras av Karate Kid när du städar hemma i fortsättningen. Det ger dig ett antal stora fördelar under fortsättningen av livet.

Dels är det ju bra att det blir städat med jämna mellanrum. Och täta mellanrum, ska man väl säga. En gång per år är ju också jämna mellanrum, kan man säga.

Om du gör städningen till ett riktigt bra träningspass hjälper det dig att komma i form. Det är det som är huvudsaken med den här idén. Du bygger muskler, du blir smidig, du får bättre flås. Tre bra saker som bidrar till välmående och hälsa.

Men dessutom kommer du att få mer tid till annat. Du spar tid när du förvandlar städningen till ett träningspass – för du slipper ju gå och träna. Du kan i alla fall hoppa över den dagens träningspass. Tid är pengar, heter det ju, men i dagens stressade samhälle är tid kanske ännu mer värt än pengar. Och nu fick du just en timme extra.

Inte nog med att städningen kan göra dig till ett muskelpaket och frigöra tid till annat som är roligare, på det här sättet blir dessutom själva städningen mycket roligare. Vi är väl många som blir på dåligt humör så fort vi öppnar dörren till städskåpet, och sedan går vi runt med dammsugaren under ett svart moln. Inte nu längre. Sätt på dansvänlig musik och lägg upp ett fysiskt krävande pass så blir städningen lika rolig som en timme med aerobics eller dansträning.

Att städa regelbundet gör också att du inte behöver städa lika länge varje gång. Skiten sitter inte lika hårt, och du kanske inte måste ta hela lägenheten eller hela villan varje gång. Städar du två gånger i veckan kanske du kan ta ett rum åt gången. Då kan det också hända att du får tid med de där detaljerna som du inte pallar med när resten av huset också är dammigt. Hemmet blir extra rent, och du känner dig extra duktig. Vecka efter vecka.

Så du ser, om du gör städningen till träning faller många andra bitar i tillvaron också på plats. Kan du därtill börja jobbcykla, ja då har du motsvarande effekt i kvadrat.

Tips på hur städningen kan bli träning hittar du här.

 

Vi erbjuder högklassig hemstädning och ett flertal andra städtjänster.

 

19 Jan 2017