Städning Stockholm

Förstklassig städservice - hemstädning, flyttstädning m.m.

Så städar du ditt badrum

Att få till ett badrum som glänser som i de glassiga inredningstidningarna är inte lätt. Ett badrum används ofta och att det ständigt rinner vatten är en annan orsak till slitage och avlagringar som kan vara svåra att åtgärda.

Här bjuder vi på några tips om hur du ska gå tillväga när du ska städa badrummet.

Om din toalett är gul och sunkig trots att du använder wc-rent och toaborste så är ättika ett hett tips. Häll ättikan i toastolen och låt det stå över natten. Morgonen efter använder du en fräsch toalettborste och gnuggar rent – du har plötsligt en fräsch och glänsande toalettstol! Är din toastol så ingrott smutsig så kan vi rekommendera citronsyra, som är känt för att få bukt med de tuffaste beläggningar. Överhuvudtaget så är det ett grundtips att alltid ta hand om toastolen. Där samlas av naturliga skäl både smuts och bakterier och den upplevs lätt som ofräsch. Spraya och torka av ofta och upprepade gånger och använd ovanstående tips om ättika och citronsyra så är du betydligt närmare en fräsch toalett.

Har fogarna längs badkaret blivit svarta och trista? Även i detta fall är ättika det hemliga vapnet. Vad som har inträffat är att det varma vattnet har gjort att det uppstått mögel. Köp 24-procentig ättika och lägg den på den fula beläggningen. Låt det sjunka in i ungefär en timme och gnugga sedan rent med exempelvis en tandborste eller en trasa. Vi kan lova att resultatet kommer att överraska dig positivt.

För klinkers behövs specialmedel

Behöver du rengöra dina klinkers?  Gå till din lokala färgbutik och köp rengöringsmedel som är specialanpassat för klinkers och kakel. Det fungerar bättre än alla hemgjorda husmorstips – inte minst om du kombinerar polish så kan du få till en fantastisk glans.

Vill du undvika att spegeln immar igen? Då har vi en lösning som är lika fantasifull som effektiv. Rengör spegeln med glasputs och en skrapa. Därefter gnider du i spegeln med raklödder. När du har torkat rent kan du duscha hur varmt som helst utan att spegeln immar igen.

Vill du få bort fula missfärgningar på duschkabinen? Det kanske är så illa att du har svårt att se igenom glaset? Även i detta fall kan vi rekommendera ättika. Spraya med en sprayflaska över den drabbade ytan gnugga sedan med en blöt svamp tills du kan se igenom glaset igen.

 

Vi erbjuder högklassig hemstädning och ett flertal andra städtjänster.

 

19 Dec 2016