Städning Stockholm

Förstklassig städservice - hemstädning, flyttstädning m.m.

Så får du riktigt rent i köket

Köket är ett område i huset där de flesta av oss försöker hålla rent regelbundet, inte minst för att det ska vara hygieniskt att laga mat där. Men hur rent är ditt kök egentligen? Bänkytor, spis och diskho håller du säkert rena då dessa är ytor som du ständigt ser. Men börjar du syna hörn och ytor som du använder mer sällan kommer du nog snart att märka att det finns förbättringspotential. Här ger vi dig lite tips på hur du får det riktigt rent i ditt kök.

Töm skåpen & kylen

Inne i köksskåp och lådor samlas det med tiden damm, brödsmulor och smuts. För att inte behöva riva ut hela köksinredningen för att få rent här kan du sätta upp ett roterande schema där du tar hand om ett par lådor eller skåp varje vecka. Så kan du vara säker på att dessa blir rengjorda regelbundet. Du kommer att märka att det känns fräschare överlag.

Kylen och frysen måste från och till tömmas och rengöras ordentligt. Se till att tömma hela kylskåpet och ta ut och diska alla hyllplan, ägghållare och grönsakslådorna. Vanligt diskmedel utspätt med vatten duger bra för att rengöra kylen inuti. Spraya på, skrubba med en disksvamp och torka sedan av med en mikrofibertrasa. Det är väldigt viktigt att hålla rent i kylen för att undvika att det bildas bakterier och mögel.

Rengör stänkskydd, dörrar och bakom spisen

Stänkskydden ovanför diskbänken och vid spisen är lätta att glömma bort när man har bråttom. Ta för vana att skrubba av dessa i samband med att du städar diskhon och spishällen. Här fungerar det bra med rengöringsmjölk som innehåller lite slipmedel eller fettlösande rengöringsmedel baserade på citronsyra. Undvik kemiska rengöringsprodukter som kan angripa kakel, glas och andra material.

Utrymmet bakom spisen är nog den plats i köket som mer sällan får se dagens ljus. Här brukar det bli riktigt äckligt om man inte tar tag i att dra ut spisen och städa regelbundet. Det kan leda till att utrymmet drar till sig skadedjur om man har otur, så det får verkligen inte glömmas bort. Även här görs jobbet bäst med fettlösande rengöringsmedel, varmt vatten och en tvättsvamp med grov yta.

Boka storstädning

Även om du inte tycker att det känns nödvändigt att ta hjälp med veckostädning hemma så kan man verkligen rekommendera att hyra in ett proffs för att utföra en storstädning en eller två gånger per år. Då får du hjälp med att rengöra ytor som det kan vara lätt som lekman att man missar och det kommer att gå klart snabbare än om du städar själv.

 

Vi erbjuder högklassig hemstädning och ett flertal andra städtjänster.

 

27 Sep 2017