Städning Stockholm

Förstklassig städservice - hemstädning, flyttstädning m.m.

Låt barnen städa!

Det kanske låter som barnarbete, men det är allvarligt menat: Ta med barnen i städarbetet hemma. Här finns många fördelar att vinna, för alla.

Att lära sig städa är viktigt, och om man börjar i tid blir det snart ett naturligt inslag i tillvaron. Konsten att hålla rent i sitt eget hem är inte en utbildning man vill tvinga barnets första sambo att ta hand om, något som tyvärr är ganska vanligt.

Kunskap är mäktigt

Kunskapen om varför man ska städa till och från, och inte minst hur man städar på bästa sätt, är viktig av flera skäl. Det handlar om hälsa, miljö och ekonomi, men det handlar också om möjligheten att en dag bli en självständig människa.

Att bli en person som bär sin egen ”kostnad”, som tar hand om sin egen ”sk-t” så att säga. Det är bra för alla i ens omgivning, men det är också bra för ens egen självkänsla. Att kunna städa är coolt.

Om man lär sig att städa redan innan man kommer i tonåren lär man sig också att uppskatta ett rent hem. Det blir mer troligt att man sköter sin städning också när man ska stå på egna ben. Det ger en mycket bättre helhetsupplevelse när man en dag flyttar till sitt första egna hem.

Städning – teknik och metod

Att lära sig städa handlar inte bara om att ta sig tid för städning, eller att komma över sin ovilja. Att städa bra handlar också mycket om teknik, dels för att det ska bli ordentligt rent, men även för att skona både kroppen och golven när man städar. Alla ingående moment kräver ett visst handlag.

Dessutom kan man lägga upp städningen på mer eller mindre smarta sätt. Typexemplet är väl att man dammtorkar innan man dammsuger, eller att man dammsuger innan man torkar golvet. När man torkar golv går man baklänges, när man dammsuger går man framlänges.

Med en smart och genomtänkt metod blir städningen lättare och snabbare och roligare, och resultatet blir bättre.

Låt barnen prova på allt

Lär barnen att dammsuga. Lär dem att torka golv och använda toaborsten. Låt dem vara med och plocka undan, att dammtorka byråer och tavelramar, att rensa ur lådor nån gång emellanåt.

Nöj dig inte med att låta barnen städa sina egna rum regelbundet, utan ge dem även uppgifter i övriga hemmet. Lär dem att städa badrummet. Putsa fönster. Städa ur kylskåpet. Jaga dammråttor bakom spisen.

Städning en ren lycka

Barn gillar att städa, om man gör det tillsammans och i lagom doser. Det ger en känsla av gemenskap, och barnen får en chans att känna sig lyckade.

Det finns ett bra talesätt: ”Ta hand om ordningen så tar ordningen hand om dig”. Många människor mår extra bra när det är rent och snyggt omkring dem. Det kan faktiskt även gälla den som är lite slarvig till naturen.

Och, apropå barnarbete… Så länge barnen inte får betalt är väl städningen ett rent fritidsintresse, eller hur.

 

Vi erbjuder högklassig hemstädning och ett flertal andra städtjänster.

 

10 Feb 2017