Städning Stockholm

Förstklassig städservice - hemstädning, flyttstädning m.m.

Fönsterputsning – enkla tips

Att putsa fönster är trevligt. Du gör det förstå när det är vackert väder, vilket är trevligt. Du får frisk luft, och du får motion. Trevligt.

Men vad behöver man för att fönsterputsningen inte ska sluta med ränder och fläckar? Här kommer några enkla tips. Vi tar det steg för steg.

Fönsterputsmedel

Du behöver förstås ett bra fönsterputsmedel. Du kan köpa ett medel som är avsett just för fönsterputsning i affärer för städmaterial. Men faktum är att också går väldigt bra med vanligt diskmedel. Det viktiga är att medlet kan lösa upp fett och smuts och skapa ett bra lödder.

När det gäller putsmedel är doseringen mycket viktig. Om du tar för mycket lämnar det fula spår på fönstren. Tar du för lite blir det inte rent. Ett tips är att hälla i putsmedlet en droppe i taget. Rör runt med handen i hinken tills ett bra lödder har uppstått. Putsa!

Tvättsvampen

Sen behöver du ett redskap för själva tvätten av rutorna. Tvättar rent gör du enklast med en vanlig mjuk tvättsvamp. Den lämnar efter sig ordentligt med vatten och putsmedel och inte repar glaset.

Ta ett fönster i taget och tvätta, skrapa och torka det innan du går vidare till nästa.

Gummiskrapan

Det viktigaste redskapet är kanske gummiskrapan. Den tar bort precis lagom mycket putsmedel och vatten utan att lämna fula spår efter sig. Det går inte lika bra med en vanlig badrumsskrapa eller golvskrapa. Det har du kanske märkt.

Du kan hitta en bra gummiskrapa i butiker som säljer städmaterial. Kom även ihåg att du måste byta bladet ibland så att det inte blir torrt eller hårt. Då fungerar det sämre.

Torkduken

Sist men inte minst ska du absolut använda en microfiberduk när du torkar fönstren. Den använder du för att torka bort allt överblivet vatten efter att du har skrapat fönstret med gummiskrapan. Torka även torrt runt fönstrets kanter och på fönsterkarmarna. Det går inte lika bra med vilken tygbit som helst, utan här är det verkligen fiberduken som gäller.

Det finns även de som förespråkar vanligt tidningspapper för det här momentet. Om du vill prova det, varför inte. Du river ut en sida i taget, knölar ihop den till en boll och gnider torrt fönstret med pappersbollen. Tidningspapper fungerar dock inte lika bra till fönsterkarmarna, eftersom det har en tendens att lämna svarta spår.

Telefonen

Du kan förstås också anlita ett proffs till fönsterputsningen. Om du har många fönster eller stora fönster och inte jättemycket tid över kan det absolut vara en bra idé. Fönsterputsning kan även medföra en del skruvande och mixtrande för att öppna fönstren och komma åt på rutornas insida. Då är det extra skönt om någon annan ordnar saken.

 

Vi erbjuder högklassig hemstädning och ett flertal andra städtjänster.

 

25 Jan 2017