Städning Stockholm

Förstklassig städservice - hemstädning, flyttstädning m.m.

Tips när du ska anlita städbolag

Det finns gott om städbolag idag. Sedan RUT-avdraget infördes har städfirmorna växt som svampar ur jorden. Vi på Städo har alla de rätta kompetenserna och erfarenheterna att utföra ett kompetent städjobb, oavsett om det handlar om hemstädning, kontorsstädning, flyttstädning eller något annat.

Men bor du på en annan ort eller kan inte av någon annan anledning anlita oss så hjälper vi dig här med några tips om du ska hitta en riktigt bra städfirma i djungeln av företag.

Vad är viktigt för just dig när det handlar om städning? För vissa är det miljövänlighet som är i fokus, för andra att företaget är fackanslutet. Tänk igenom vad just du behöver innan du släpper in en städfirma i ditt hem.

Referenser och recensioner bör kontrolleras. I dag är du bara en snabb googling från att hitta referenser och recensioner av olika företag. Facebook och sociala medier har också ofta gott om information. Men var kritisk, en hel del företag fabricerar falska recensioner. Alla städbolag får emellanåt reklamationer, kolla upp hur de bemöts, det är ofta ett tecken på hur seriöst ett företag.

Provstädning. Funderar du på att prenumerera på regelbunden hemstädning, då råder vi dig att först beställa en provstädning. Inte minst kan det vara bra med tanke på personkemin, som ofta är av stor betydelse när man anlitar städtjänster.

Priset. Är priset för lågt för att vara sant så är det säkert. Visserligen har städbolag relativt låga omkostnader, men löner, resekostnader och material måste ändå täckas. Känner du dig misstänksamt? Kolla om möjligt upp att bolaget betalar rimlig skatt.

Anlita bara försäkrade städbolag. För att du ska känna dig trygg om något skulle hända med vasen, köksporslinet eller om du får onormalt slitage på ytskiktet i hemmet är tryggheten med en ansvarsförsäkring guld värd.

Går företaget att få tag på? Självklart vill du anlita ett städbolag som svarar på mail och telefon inom rimlig tid. Provring eller provmaila till företaget du anlitar för att se vad de har för svarstider och för att kontrollera hur de agerar när du vill göra en förändring eller några frågor.

Kom överens om uppdragets innehåll från början. För vissa är det viktigare att disken blir gjord än att mattan blir skakad. För att inte drabbas av några missförstånd så bör nu komma överens om vad som ska ingå redan innan uppdraget påbörjas.

Finns städgaranti? Kontrollera om det finns en garanti, hur länge de gäller och hur snabbt missar kan åtgärdas. Detta är mycket värt om något skulle gå snett, inte minst om det handlar om en flyttstädning, där man kan riskera underkänt vid inspektion och en besvärlig och dyr omstädning.

Anlitar du oss för en kompetent och trygg städning i Stockholm så kan vi garantera att alla dessa punkter föreverkligas. 

Kompetent och trygg städning i Stockholm

 

28 Dec 2017