Städning Stockholm

Förstklassig städservice - hemstädning, flyttstädning m.m.

Så motiverar du dig inför städningen

Städningen är en av de allra vanligaste anledningarna till bråk i de flesta familjer. Vem ska städa och hur ofta bör vi städa? Det är lätt att det uppstår tjafs om minsta lilla detalj. Gnat på barnen och suckar som ekar i hemmet – städningen skapar en hel del dålig stämning.

Men hur kan man skapa motivation och gör städningen till något roligt? Här är några tips som kan göra din städvardag roligare.

När det handlar om städning så finns det i grunden bara två vägar att gå: antingen städar du själv eller så låter du någon annan utföra den. Köper du en städtjänst av oss så slipper du bråk om städscheman och tandkrämskladdiga handfat RUT-avdragsgillt dessutom. Vi kan städa helt enligt dina önskemål. På det sättet får du mer tid och ork att ägna åt barnen och andra intressen.

Många bra sätt att hitta motivation

Men det finns ju andra sätt att öka motivationen till att städa om man känner att man vill göra det själv. Det finns personer som faktiskt tycker om att städa, eller kanske framförallt känslan efteråt: det är rent och fräscht och doftar gott och man kan slå sig ner i tv-soffan och kolla på Game of Thrones med gott samvete.

Men du som hatar att städa och bävar inför veckostädningen på lördag förmiddag? Här är några knep som gör städningen roligare:

  • Köp nytt. Det blir lättare och mer inspirerande om du har bättre verktyg och rengöringsmedel. Köp en ny dammsugare, varför inte en robot som programmeras och gör jobbet på egen hand? Släng alla gamla borstar och dammvippor och köp nytt, då kommer allt att kännas fräschare.
  • Läs på. Om du lär dig hur man städar ordentligt så kommer det att bli roligare. Kolla upp gamla husmorsknep, kolla life-hacks på youtube, köp böcker. Du kanske kan få några tips på något av de otaliga städprogrammen på TV?
  • Bestäm när det ska städas, hur det ska göras och vem som ska göra det. Se till att ni är överens om vilken toleransnivå som gäller. Om du är pedant och din partner är en slarver kanske ni kan hitta en fungerande kompromiss?
  • Om orken sviker, koncentrera dig på badrum och kök, de rum där det av hälsoskäl är viktigast med en hygienisk miljö.
  • Sist men inte minst: se inte städningen som ett straff, se på det som något som måste göras. Gör det bara och belöna dig själv. Varför inte med en finmiddag efter städningen?

 

Vi erbjuder högklassig hemstädning och ett flertal andra städtjänster.

 

11 Sep 2017