Städning Stockholm

Förstklassig städservice - hemstädning, flyttstädning m.m.

Mer information om RUT-avdraget

Rut-avdraget infördes 2007 och handlar främst om hushållsnära tjänster som rengöring, underhåll och tvätt. Bland annat barnpassning, annat omsorgsarbete och städning ger rätt till rut-avdrag. Även enklare trädgårdsarbete är avdragsgillt, något som kan göra det intressant för fritidshusägare, exempelvis för gräsklippning och rensning av ogräs och liknande.

Rut-avdraget är faktiskt betydligt generösare än Rot-avdraget då det ger 50 procent i avdragsrätt. Å andra sidan begränsas Rut till max 25 000 kronor per person och år.

Pensionärer kan göra större avdrag

Pensionärer har i allmänhet lägre inkomster och kan därför dra av större summor. Är du över 65 år får du göra avdrag med upp till 50 000 kronor.

Vilka typer av uppdrag som räknas som enklare trädgårdsarbete kan du hitta på Skatteverkets hemsida.

Du måste ha inkomster och vara skattskyldig för att kunna dra av på skatten enligt RUT. Har du en månadslön som överstiger 30 000 kronor kan du få dra av fullt ut. Ett undantag är om du har stora avdrag för låneräntor och annat. Det kan göra kan utrymmet för Rut-avdrag krymper. Hos Skatteverket kan du se hur du ligger till med avdrag och vilka avdrag du gjort tidigare.

Går att få avdrag för icke-företagare

 

Det går att få avdrag även om arbetet utförs av en icke-företagare. Fråga Skatteverket, som har en särskild blankett för dessa fall. Har en släkting utan företag utfört uppdraget åt dig så är inte arbetet avdragsgillt.

Vill du veta mer så har Skatteverket mycket lättillgänglig information på sin hemsida. Skatteverket brukar dessutom ge bra service även via telefon eller mejl.

Ändringar är på gång när det handlar om Rut-avdraget, som kan komma att utvidgas även till reparationer av vitvaror och hushållsmaskiner och dessutom flytt av bohag.

 

Vi erbjuder högklassig hemstädning och ett flertal andra städtjänster.

 

3 Jan 2017