Städning Stockholm

Förstklassig städservice - hemstädning, flyttstädning m.m.

Dammsugning en teknikgren – som du gör fel

Retar du dig på att dammsugaren alltid står i vägen för dig? Upplever du att den motarbetar dig? Då ska du läsa det här.

Att dammsuga är antagligen det städmoment som tar mest tid och orsakar mest frustration hos miljontals människor varje vecka. Tro det eller ej, men till stor del beror frustationen på dålig teknik. Det är skit bakom spakarna!

När du har läst det här kommer du uppleva städningen annorlunda. Ja, kanske hela tillvaron.

Rätta tekniken för dammsugning

När man våttorkar måste man av naturliga skäl röra sig baklänges. Annars trampar man i det blöta och lämnar fotspår. Man måste börja längst in i rummet och arbeta sig ut mot dörren, annars målar man in sig i hörnet.

Det här är något vi lär oss redan som barn, och då är det väl inte konstigt att vi tar den lärdomen med oss in i dammsugandets underbara värld? Tyvärr passar den inte där.

Det som var rätt blir fel. Det som funkade ställer till med trubbel. Och varför det då?

Maskinen mot människan 1-0

Ja, tänk efter. Hur många gånger har du svurit över att dammsugaren ”råkar” stå precis just där du tänkte dammsuga?

Och vem har inte retat sig till VANSINNE på att dammsugaren är så omedgörlig när man försöker backa den? Man försöker skjuta den bakåt med hjälp av dammsugarmunstycket, det går inte alls. Man försöker skjuta den bakåt med foten, och det går väl någotsånär. Förutom att dammsugaren alltid svänger åt ena eller andra hållet istället för att gå rakt. Förutom att det alltid står någon stol i vägen. Förutom att sladden kläms fast under en öppen dörr. GRRR!

Lösningen – du kan inte ana…

Lugn! Andas. Det finns ett sätt att slippa den här brottningsmatchen som du ändå inte kan vinna. Och då menar jag inte DET sättet. Nej, nej, du behöver inte skippa städningen för alltid. Det är ingen bra idé. Nej läs bara vidare så löser vi problemet tillsammans. Du klarar det här.

Lösningen är förbluffande enkel: Sluta backa!

Ja, så enkelt är det. När du dammsuger ett rum ska du angripa uppgiften på ett diametralt annorlunda sätt jämfört med våttorkningen.

Istället för att börja inne i hörnet och backa mot dörren, börjar du vid dörren och arbetar dig framåt, in genom rummet.

När du gör det kommer dammsugaren snällt rullande bakom dig på sina små hjul, dragen av den tjocka slangen, precis som en Uppfinnarjocke någonstans i världen tänkte sig en gång (utan att inse att han hade med människor att göra).

Problemet löst! Aldrig mer kommer dammsugaren stå precis där du ska sätta fötterna. Aldrig mer behöver du försöka flytta dammsugaren bakåt när den är designad att röra sig framåt. Aldrig mer behöver du stå och veva med dammsugarmunstycket så att tavlor och kristallkronor flyger genom luften. Välkommen till ditt nya liv!

 

Vi erbjuder högklassig hemstädning och ett flertal andra städtjänster.

 

23 Mar 2017