Städning Stockholm

Förstklassig städservice - hemstädning, flyttstädning m.m.

Tips inför flyttstädningen

Flyttstädning är en av de kvalitativa tjänster som vi på Städning Stockholm kan erbjuda. Här bjuder vi på några matnyttiga tips inför flyttstädningen.

Börja med att förbereda flyttstädningen noga. Viktigast är att tömma hela huset eller lägenheten på möbler, flyttkartonger och allt som kan finnas kvar i skåp och lådor. Glöm inte att tömma alla andra utrymmen också, som förråd, garage, balkong med mera. Även eventuell tomt bör också tömmas på ägodelar innan städning.

Bra städmaterial underlättar

Bra städmaterial är förstås centralt om flyttstädningen ska flyta på ordentligt. Trasor och tvättsvampar, dammsugare, toalettborste, skrapor till fönster, rengöringsmedel anpassade för olika ytor och detaljer är grundläggande. Dessutom kan du behöva svinto eller liknande för tuffare fläckar. Avkalkningsmedel och propplösare är säkert också till stor hjälp.

En ordentlig planering gör att du kan genomföra städningen på ett effektivt sätt. Kök, badrum och andra rum som du sedan kan stänga och inte använda är bra att städa först. Utrymmen som fungerar som passager till andra rum i städningen är det bäst att vänta med, så att du inte smutsar ned redan städade rum. Hall och korridorer är solklara exempel på detta.

Städa uppifrån – annars blir det dubbeljobb

Städa sedan fönster och permanent inredning. Städa uppifrån och ned. Om du skurar handfatet innan du gör redan badrumsskåpet ovanför så är risken för dubbelarbete stor när dammet faller ner på ditt nytorkade handfat. Rengör tak och väggar och därefter golvet. När du är klar så stänger du dörren så att ingen smuts kommer in i det aktuella rummet.

Det är viktigt att rengöra alla målade ytor i varje rum: golvlister, fönsterbågar, dörrkarmar, trösklar etcetera. Bort med damm och fläckar! Glöm inte målade ytor på golv och väggar, som det där svåråtkomliga utrymmet bakom elementet.

Öppna alla fönster i bostaden och putsa dem på båda sidorna. Torka fönsterbågarna och rengör eventuella persienner noga. Alla dörrar ska torkas på båda sidor och alla fläckar ska bort.

Rengör all fast inredning

Fast inredning, som garderober, ska rengöras med rengöringsmedel och trasa. Även hyllplan och liknande ska torkas av noga och fläckar avlägsnas. Går garderoben inte hela vägen upp till taken så ska den självklart rengöras även på ovansidan.  Glöm inte att torka av alla husets fasta smådetaljer som eluttag, bredbandsuttag, strömbrytare, ventiler och annat också måste torkas av. Glöm inte att byta strömmen!

Glöm inte de små detaljerna, många åker på omstädning på dessa! Ta bort dekaler, klistermärken och annat. Spikar och tavelkrokar i väggar ska bort också. Gardinstänger lämnas ofta kvar i bostaden, detta bör man dock komma överens med köparen om.

 

Vi erbjuder högklassig hemstädning och ett flertal andra städtjänster.

 

30 Aug 2017