Städning Stockholm

Förstklassig städservice - hemstädning, flyttstädning m.m.

Hemstädning | Sommarfräscht inne och ute

Tidig sommar är den perfekta tiden för att göra en rejäl städning av hemmet. Här får du tips på hur du får det riktigt rent.

Nu när sommaren har kommit igång ordentligt och den värsta delen av pollensäsongen är över kan det vara en bra idé att ge hemmet en ordentlig städomgång för att slippa dra in damm och smuts utifrån. Här kommer några av våra bästa tips för att få det riktigt sommarfräscht i hemmet - både utomhus och inomhus.

Börja hemstädningen ute

Genom att göra det rent vid entré, på terrass och balkong så kommer du att bespara dig mycket städning inomhus senare. Att hålla rent vid husets dörrar och fönster är det bästa du kan göra för att det ska hålla sig rent inomhus. Fröer och pollen från träd, damm och grus från vägar brukar samlas i drivor under våren. Börja utomhus med att sopa undan det grövsta och slänga det på en plats där det inte kan blåsa tillbaka. Tvätta sedan av mark och altaner med vattenslang eller högtryckstvätt för att verkligen bli av med det sista. Nu har du gjort det viktigaste för att bostadens inre ska hålla sig rent.

Putsa fönstren

Nästa steg i hemstädningen inför sommaren börjar också utomhus. Putsa fönstren ordentligt för att bli av med gammalt damm och pollen från vintern och våren. Rena fönster är en av de faktorer som brukar märkas mest när man städar. Det gör verkligen skillnad när man tittar ut genom skinande rena fönsterrutor. Kom även ihåg att torka av fönsterblecken och ramarna för att det inte ska ligga kvar smuts där som återsmutsar fönstren snabbare.

Röj ut vinterkläderna

Därefter är det verkligen dags att röja ur hallen och ställa undan alla vinterkläder och skor som du inte kommer att använda under sommarhalvåret. Töm utrymmet och ställ ut allt en stund så kommer du åt att städa även under skohyllor och bänkar som annars brukar stå i vägen när du eller din städfirma städar i veckorna.

Gör sen samma sak i garderoberna.Ta ut alla kläder och städa hyllplanen. Tvätta och lägg undan sånt som inte behövs förrän till vintern igen och gör sommarklädern mer lättillgängliga. Varför inte slänga in ett par lavendelpåsar för lite extra sommarhärlig doft!

Storstäda resten av hemmet

När du har utfört dessa steg har du utmärkta förutsättningar för en rejäl storstädning med ett resultat som håller länge. Dra ut böcker och städa bokhyllorna, torka av prydnadssaker, plantera om krukväxter. Gör en rejäl städning i köket där du även drar ut spisen och kylen för att städa bakom. Rensa golvbrunnen i badrummet och torka ovanpå badrumsskåpen. Det är verkligen värt det att göra denna typ av städning minst en gång per år och på sommaren är det perfekt då det även märks mer under alla ljusa härliga sommardagar.

Orkar du inte göra allt själv kan du givetvis beställa en storstädning så får du proffshjälp så att du själv kan ta det lugnt i sommarvärmen.

Trygg, effektiv och serviceinriktad hemstädning
5 Jun 2018