Städning Stockholm

Förstklassig städservice - hemstädning, flyttstädning m.m.

Rengöra parkettgolv | Guide: så rengör du ett parkettgolv

Här bjuder vi på några användbara tips om hur man rengör ett parkettgolv.

Bäst är att städa ett parkettgolv regelbundet, på det sättet undviker du fula repor från smuts. Kör noga med dammsugaren och skura med en trasa, lätt fuktad. Gör detta minst en gång i veckan. Bildas det ändå repor i golvet så kan man med hjälp av lack eller olja se till att de syns mindre.

Håll ditt parkettgolv i gott skick en längre tid:

Rengör ofta. Att rengöra parkett är inte särskilt krävande, det viktigaste är att man inte låter smuts och damm ligga kvar. Torka med en trasa eller mopp efter att dammsugaren gjort sitt, du behöver inte använda några större mängder vatten.

• Har du fått en eller flera missprydande fläckar på parketten? Då kan det vara bra att använda ett rengöringsmedel som är specialanpassat för just din parkettyp, hör efter på byggvaruhuset. Torka med en urvriden trasa som inte fäller. Läs anvisningarna på förpackningen noga innan du börjar. Putsa fläcken tills den försvinner. Om du ändå inte får bort fläcken på ett par försök så kan du försöka med sandpapper, men det får absolut inte vara grovt. Dammsug noggrant efteråt.

Mindre repor i parketten kan man dölja helt eller delvis med lack eller olja. Vid större repor räcker inte traditionell städning eller oljning, då kan du behöva slipa golvet. Tänk bara på att olja kan vara självantändande, så var försiktig och läs instruktionerna noga innan du använder en oljeprodukt. Är du ändå osäker så finns det säkert någon på färghandeln som kan svara på dina frågor. Om du oljar ett golv som har drabbats av fläckar, testa först på en fläck som inte är så synlig, så att du vet att det fungerar innan du applicerar på känsligare ställen.

Ett parkettgolv har flera fördelar: det är både vackert och håller i längden. Det passar perfekt i alla typer av miljöer, både i exklusivare kvarter och i sommarstugan i skärgården.

Några underhållstips för parkettgolv:

• Använd möbeltassar så att det inte repas av stols- och bordsben.

• Dammsug ofta, på det hinner smutsen inte sätta sig i golvet.

• Torka bort och borsta bort smuts och spill så fort som möjligt. Med regelbunden städning så hinner smutsen inte sätta sig och ”gro in” i golvet.

• Var sparsam med vatten när du rengör golvet. En rejält urvriden trasa är alltid bra.

Vi erbjuder riktigt bra tjänster till konkurrenskraftiga priser!

 

14 Dec 2017