Städning Stockholm

Förstklassig städservice - hemstädning, flyttstädning m.m.

Städning på förskolan | En trygg miljö för barnen

Förskolan är en miljö som det är extra viktigt att hålla ren. Inte minst för att den lätt blir mycket nedsmutsad. Läs mer om städning av förskola:

I fokus: Städning på förskolan

De flesta vet att ett rent hem är ett inbjudande sådant. Håller man efter hemma, städar och fejar så kommer också det totala intrycket att bli bättre - samtidigt som trivselfaktorn ökar. Ur ett rent hygieniskt perspektiv är städning också viktigt. Genom att hålla rent så slipper man förkylningar, man slipper magsjuka och man kan förhindra att exempelvis barnen utvecklar astma och allergier. Detta alltså i hemmet - men hur ser det ut på förskolor i Sverige?

"Städning på förskolor i Sverige är ofta eftersatt. Precis som på många arbetsplatser så ligger det ekonomiska skäl bakom detta. I många fall så skulle en utökad städning - utförd av professionella företag - kunna förhindra många av de sjukdomar som annars är synonymt med att ha sina barn på Föris. Något som i sin tur leder till färre VAB-dagar och - framförallt: friskare barn."

Faktum är att det finns mycket att göra inom detta område. Städning på förskolan är ofta eftersatt och inte sällan så handlar det om ekonomiska skäl. Något som rinner ut över de som är allra känsligast och som dagligen ska spendera tid i lokalerna - barnen.

Många säger lite slappt att förskolan är en smitthärd av naturen. Man pekar på att sjukdomar sprids för vinden och att man som förälder får räkna med att ta ut väldigt många vab-dagar i samband med att barnen börjar skolas in. Frågan är hur många av dessa som skulle kunna förhindras genom att frågan om städning togs på ett större allvar?

Anlita proffs för städningen på förskolan

Man kan inte begära att personalen på en förskola ska sköta städningen. De har pressade scheman som det är och att då - som tyvärr många gör - dessutom addera städning i arbetsuppgifterna är direkt kontraproduktivt. Personalen hinner inte, det slarvas och det blri aldrig riktigt rent. Vi skulle därför säga att de flesta förskolor skulle tjäna rejält på att anlita professionella städföretag som sköter städningen regelbundet under några kvällar i veckan.

Det skulle göra att trivseln ökar, att sjukdomar förhindras och att både barn och personal får en miljö som de verkligen trivs i. Att det blir stökigt på en förskola ligger i sakens natur - men det får aldrig gå över gränsen och bli skitigt. Då kan man ta skada och det är då som vantrivseln slår rot hos alla inblandade - barn, föräldrar och personal.

Kostnaden för professionell städning är värd sin vikt i guld. En fördel som kommit genom att Rut-avdraget infördes är att fler städföretag finns tillgängliga och det ger i sin tur en chans att pressa priserna. Detta är möjligt i framförallt större städer där det nästan alltid finns ett utrymme att förhandla ner priset för städning.

Trygg, effektiv och serviceinriktad hemstädning
15 Nov 2020