Städning Stockholm

Förstklassig städservice - hemstädning, flyttstädning m.m.

Så städar du badrummet på en kvart

Det mest välbesökta rummet i ett hem är toaletten, och det är därför det blir smutsigast där också. Känner du dig stressad över städningen inför kompisarnas besök? Rikta in dig på att städa badrummet först – då kommer ditt hem att ge ett gott intryck på gästerna. Här bjuder vi på några knep om hur du kan få ordning på badrummet på en kort stund. Känn ingen panik, med dessa tips i bakfickan får du ett rent badrum på en kvart!

Börja med att städa bort skräp

Börja med att samla ihop skräp. Ett smartknep är att hänga upp en soppåse på dörrhandtaget, då kan du snabbt och smidigt samla ihop skräpet på kort tid. På det sättet blir det enkelt att städa upp vilket rum som helst.

Fortsätt med att rengöra toalettstolen.  Häll i lite blekningsmedel eller någon annan sorts toalettrengöring och skrubba på sidorna och under kanten. Låt det sedan vänta en stund medan du tar hand om annat.

Ta bort alla fläckar med sprej

Nästa steg i denna snabbstädning är att ta bort fläckar. Det gör du så här: fyll en sprayflaska med hälften ättika, hälften vatten. Denna blandning sprutar du sedan på en pappershandduk eller ännu hellre en mikrofiberduk. Med hjälp av den kan du på ett enkelt sätt torka bort kladd från tvål, tandkräm i handfatet och annat. Du kan även tvätta duschdörrarna på detta sätt om du får en liten stund över.

Fortsätt med toalettstolen

Fortsätt nu med toalettstolen. Du kan använda samma sprej som i förra momentet, men nu rengör du istället över, under och runt sitsen.  Glöm inte tankens baksida! Spola sedan bort den tidigare rengöringsvätskan och stoppa därefter allt skräp i påsen på dörrhandtaget.

Fräscha handdukar ger alltid ett trevligt och ombonat intryck. Byt ut alla handdukar till rena och ditt badrum får ett rejält lyft i ett huj. Du kan även byta badhanddukarna, och häng upp dem snyggt.

Nu är du nästan hemma. Avsluta med att skaka badrumsmattan och fluffa gärna till den också så att den ser fin och fräsch ut. Torka av allt damm och smuts som alltid samlas i hörnen. Släng allt skräp och avsluta med en dos fräsch luktspray. Ditt badrum är fräscht och du kan ta emot gästerna med glatt humör och gott samvete.

 

 

Vi erbjuder högklassig hemstädning och ett flertal andra städtjänster.

 

9 Oct 2017