Städning Stockholm

Förstklassig städservice - hemstädning, flyttstädning m.m.

Så hanterar du spån och slipdamm i verkstaden

I en verkstad hanteras varje dag stora mängder spån och slipdamm som flyger runt i luften när det sågas, hyvlas och slipas. Handlar det om en mindre verkstad kan detta resultera i en hälsovådlig miljö. Damm från vissa träslag kan leda till allergiska reaktioner och hantering av kompositmaterial kan till och med vara direkt hälsofarligt.

Andningsmask inte hållbart i längden

En andningsmask är förstås en lösning för personer som arbetar i en sådan miljö, men det är osmidigt och ohållbart i långa loppet. Däremot kan det vara ett stort lyft hälsomässigt att investera i en spånsug i och med att en sådan kan eliminera många olika följdproblem. För en person som jobbar med snickerier på hobbybasis kan det vara ett stort och dyrt steg att investera i en spånsug, men för proffset är en sådan ett i längden bättre alternativ än en dammsugare. Den kan hantera en betydligt större mängd spån och filtrerar dessutom luften på ett utmärkt sätt.

Stort utbud effektiva spånsugar

Det finns ett brett utbud kvalitativa spånsugar på marknaden, både för mindre verkstäder och mer industriella verksamheter. Oavsett vilka dimensioner som behövs går det att hitta ett passande system som kan hantera dina behov av både spånhantering och luftrening.

En spånsug har ett flertal starka funktioner som förändrar arbetsmiljö i en miljö där stora mängder trä behandlas. En effektiv spånsug möjliggör dels arbete på detaljnivå då den suger upp damm och spån som kan försvåra vissa moment i arbetet. Dels förenklas den generella renhållningen i produktionsanläggning på ett betydande sätt. Slipdamm och spån har en förmåga att leta sig in i varje vrå i en byggnad.Med en spånsug undanröjs dessa problem och alla som är inblandade i träproduktionen gynnas.

Stora hälsomässiga fördelar

Den största fördelen med att använda en spånsug är hälsomässig. Luften bli bättre att andas helt enkelt. Med slipdamm i luften kan såväl ögon som luftvägar påverkas på ett negativt sätt. Beroende på vilken typ av material som hanteras kan man också drabbas av allergiska reaktioner. Dessa kan uppstå av vissa träslags damm som kan vara mycket finkornigt och skapa obehagliga reaktioner i värsta fall. Men med en spånsug som tar hand om dammet slipper träarbetare dessa problem.

RUT-avdragsgill hemstädning med goda resultat.
16 Aug 2022