Städning Stockholm

Förstklassig städservice - hemstädning, flyttstädning m.m.

Rengöra iPhone – en guide

Tillhör du kategorin av människor som aldrig rengjort din Iphone? I så fall är det dags att plocka fram telefonen ut fickan och läsa vidare i den här texten. Det är nämligen på tiden att du fräschar upp din telefon.

Så rengör du din iPhone

Få saker används så frekvent i vardagen som telefonen. Vi ringer med den, vi sms:ar, vi har den som tidsfördriv - spel, musik, läsa tidningar, kolla social medier - och som ett verktyg för att hitta information med. Du kan säkerligen skriva under på att du med jämna mellanrum tar fram din telefon och scrollar igenom flödet på Facebook så fort läge ges, eller hur. Allt detta sker naturligt. Den stora frågan ligger i hur pass hygieniskt det är? Vi använder våra händer och våra fingrar. Det gör vi utan att tvätta dem innan och det gör att bakterier kan fastna på skärmen. Bakterier som i sin tur kan göra oss sjuka.

Enligt en brittisk studie så har så många som var sjätte mobiltelefon spår av E-coli-bakterier - detta trots att deltagarna i studien, till 95%, sa sig tvätta sina händer väldigt noggrant. Det säger en hel del och inte minst om man även har i åtanke att de flesta av oss har med sig mobiltelefonen in på toaletten. Kort sagt: din Iphone är snuskig och du behöver rengöra den mer frekvent än vad du gör. Vi ska visa hur du ska göra detta.

Rengör din Iphone med microfiberduk

Lyckligtvis så är det inte så svårt att rengöra en Iphone. Det man ska tänka på är telefonens känslighet och ömtålighet. Man ska aldrig använda sig av vatten i samband med rengöring. Ett tips är även att du lämnar in telefonen för en mer grundlig rengöring hos exempelvis en återförsäljare. De har de verktyg som krävs för att, från grunden, göra din telefon fräsch - något som även ger ökad prestanda och livslängd.

Vill du göra en enklare rengöring av din Iphone - en sådan som du kan göra någon gång varje vecka - så är det väldigt enkelt: du använder dig av en microfiberduk. Svårare än så är det inte. Apple, som ligger bakom Iphone, rekommenderar denna metod och mer behöver man egentligen inte tillägga. Du tar microfiberduken, du torkar av skärmen - och är särskilt noggrann vid den runda hemknappen (som används allra mest). Om det skulle handla om lite tuffare fläckar så kan du fukta duken lite lätt - du ska inte kunna vrida ur vatten ur den - och ta dig an fläcken i fråga. Du kan även ta loss skalet och rengöra insidan av telefonen med microfiberduken. Vid hörn kan du placera den över exempelvis en bomullsrondell - då når du överallt.

Rengöring av laddningsporten

Många använder sig av tandpetare för att rengöra laddningsporten till telefonen. Även tryckluft har visat sig vara populärt gällande detta. Vår rekommendation är att du är ytterst försiktig oavsett vilken metod du väljer. Det kan skada din Iphone. Bäst är att du tar professionell hjälp, även om det kostar några kronor.

RUT-avdragsgill hemstädning med goda resultat.

 

1 Feb 2021